Ben jij iemand die elke ochtend opstaat met een onbestendig gevoel dat op één of andere manier een uiting is van de vraag; “Ben ik nou echt één van die mensen die het gewoon niet snapt?

Ik heb geen idee!”

heeft iedereen het maar over het leven van je Passie terwijl jij je steeds meer begint af te vragen of je überhaupt wel een passie hebt! De gedachte dat je niet weet wat je passie is of het idee dat je geen werkelijke passie hebt, is verontrustend en tegelijkertijd een teken van passie.

Een Teken

Het is echter een teken dat je ergens op uit bent en dat je aan je water voelt dat er meer in het leven zit dan dat je dat nu op het moment hebt. En dan hebben we het niet over het verzamelen van nog meer ‘dingen’. Die heb je waarschijnlijk juist in overvloed en dragen juist bij aan dat onbehagelijke ‘is dit alles?’ gevoel.

Mijn suggestie is dat je er eens een keer goed voor gaat zitten en jezelf een aantal intentionele vragen stelt. Neem eens een moment vrij af van de ‘ratrace’ waarin je je te pletter werkt voor iets dat je niet echt wilt. In plaats daarvan zou je een leven kunnen leiden vol met passie, betekenis en vervulling!

Passie is niet gratis

Het onderhouden van een Passie iets van je vragen. Het is niet geheel zonder risico’s, je kunt het soms behoorlijk benauwd krijgen van de uitdagingen die een gepassioneerd leven met zich mee kan brengen. Maar als je dat pad kiest, werk je tenminste weer naar iets toe dat er voor jou toe doet.

Eén van de dingen die me soms weleens zorgen baart als mensen niet iets hebben in hun leven dat de moeite waard is om vechten, is dat het mensen berooft van één van de meest essentiële waarden die er zijn; levenslust!

Als je zegt dat jouw leven geen duidelijke richting heeft dan wil je overwegen dat er niets in je leven is waar je echt warm voor loopt. Als je daar verandering in wilt brengen dan heb je als de wiedeweerga een keertje uit te vogelen wat dat dan wél zou kunnen zijn. Niet weten is geen optie! Ik zal je een aantal vragen geven om er achter te komen wat je werkelijk wilt en wat wellicht jouw passie zou kunnen zijn.


Antwoorden

Als je naar de antwoorden op deze vragen kijkt, zal je ontdekken dat jouw passie en expressie is van datgene dat authentiek reeds in jou aanwezig is. Als je dat hebt weten te onderscheiden is het nu nog slechts een kwestie van het maken van een aantal nieuwe keuzes.

De eerste is de keuze dat jij de moeite waard bent, en dat jij met jouw unieke talent een groot verschil kan maken voor heel veel anderen mensen.

De tweede keuze is dat jij jezelf toestaat jezelf groot te zien en ophoudt jezelf voor te liegen dat je niet goed genoeg bent.

Nu je weet wat je werkelijk kan en welk verschil je daarmee kan maken in de wereld is het slechts meer een kwestie van jezelf committeren, doen wat het van je gaat vragen en je zult uiteindelijk krijgen wat je wilt. Een leven vol met passie en vervulling. Ik zal je dit zeggen; er zijn meerdere dingen in mijn leven waar ik gepassioneerd over ben. En als dat niet zo was dan zou ik ze gaan vinden. Ik vind het heerlijk om ‘enthousiast’ te zijn over de mogelijkheden in mijn leven. Als ik ’s avonds naar bed ga, wil ik eigenlijk zo snel mogelijk weer wakker worden om maar geen tijd te verspillen.

Leven om te overleven?

Heb jij het gevoel dat jij op dit moment in je leven aan het leven bent of slechts aan het over-leven? Overleven is instinctmatig; het is een functie van de evolutie, re-actief en gericht op lijfsbehoud met het primaire doel om slechts van de ene dag naar de andere te komen zonder je druk te maken over de kwaliteit van leven. Leven, aan de andere kant, is het oefenen en scherpen van bepaalde vaardigheden en talenten, houdingen en mogelijkheden die je jezelf hebt aangeleerd of die een geschenk van de natuur waren allen bedoeld om je laten excelleren op het voor jou hoogst denkbare niveau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *