Een hele goeie dag welkom in de bibliotheek. De boekenkast van Vrouw, waarin we opnieuw op zoek gaan naar de wijsheid of een boek Pirot waarin we allerlei bedenkingen hebben, zeg maar de afdeling Amerikaans grootmoedigheid, is het De Vierde Weg gebeuren. Hier zijn het De Vierde Weg gebeuren, maar dan een stukje verder. Dan hebben we hier bijvoorbeeld nou ook allemaal prachtige boeken systemen doorbraken te creëren. Aurousseau is rijkelijk vertegenwoordigd en daarboven ja, daar word ik nog eens een keer kijken, want daar kan ik gewoon zonder op het trapje staan niet bij.

Maar vandaag heb ik het voornemen genomen. Kijk, hier zit in mijn rijke sortering boeken die allemaal gaan over een of andere goeroe die je gaat vertellen hoe je vreselijk gezond moet worden. Nou, er zijn mensen die daar dus een hele dag een heel leven mee bezig zijn. Ik ben daar niet zo van, want deze boeken ja, ik vind het altijd kennis van het idee van jongens als je het allemaal gaat lezen. Dan ben je dus bezig om je leven echt instrumenteel te veranderen.

Doe dit, doe dat, doe zelfs, doe zo, eet hier en daar op en voor je het weet ben je alleen nog maar bezig met regeltjes en allerlei dingen die dan blijkbaar heel goed zijn. En dan kom je na een half jaar achter, want dat systeem word je gevolgd door totaal achterhaald. Want er komt de volgende goeroe. Nee, nee, nee, nee, helemaal mis. Weg ermee. Een compleet nieuw systeem. Als er één ding verandert, als er ergens wel komt er nu al een of andere nieuwe doctrine gelanceerd wordt, is het wel gewoon.

Binnen het gezondheids wezen. Nou dus deze boeken die zijn ooit gekocht om een reden niet vergeten ben. Het zal ook wel een goed idee geweest zijn. Misschien was het wel een cadeau van een foute vriend, maar ik heb het nog nooit gelezen. Even nadenken, want ja, hier staat kerngezond in zes weken. Maar lieve schat, lieve mensen, voor zover ik het weet heb ik het geluk dat ik kerngezond ben. Dat is voor mijn gevoel heel simpel.

Je hebt gewoon geluk. Daar begint het mee en vervolgens zorg je dat je een aantal dingen niet doet. Iedereen weet dat, kom je hele mee. Maar nee, je kan niet weten. Want ja ja ja, misschien kan ik nog gezonder worden. Ook al ben. Als je gezond bent, kan je dan nog gezonder worden? Het is weer een filosofische invalshoek waar je van denkt. Ook kan ik er over nadenken, maar toch even de kop bij, want dan gaan we even wat lezen en kijken.

Wat soort waarheden we hierin vinden. Optimaliseert uw spijsvertering. Nou, laten we ze even kijken wat ze daarover zeggen begint al gelijk met de kop in de krib. U bent niet wat u eet hè? Want het is heel erg duidelijk. We hebben heel vaak gehoord. Je bent wat je eet. Ik kan me nog goed herinneren ik was in die tijd een keer bij een gezondheids school op een seminar. Ik heb dat godvergeten veel geld voor betaald. Nou, daar ben ik bewijs.

Spreekt nu nog gezond van. Maar die man die vertelde op een gegeven moment. Ik weet niet hoe ter sprake kwam, maar daar liet die gewoon zien. Ja kijk, als je je hamburger eet, realiseer je dan dat jij die hamburger wordt. Nou ja, dan denk je nog wel een keer twee keer na voordat je weer naar de McDonald’s loopt. Wie wil de naam Hamburger worden? Maar goed, ik vond het wel een heel krachtig beeld dat ik dit naji.

Ik wil geen hamburger zijn. Wie wil nou? Hier staat dus alweer helemaal wat tekening. Ik zeg het niet. U bent niet wat u eet. Dus als u een hamburger eet wordt u geen hamburger. Weten we natuurlijk eigenlijk al. Maar toch. Je gaat van links naar rechts en van voren naar achteren. Wat moet je nou in godsnaam? Nou, laten we eens even kijken hoe hij dan weer door de bocht weet te draaien. Je bent niet wat je eet, maar let op er komt vast een ander geijn uit de mouw.

Zal mij benieuwen niet wat u eet. U bent wat u kunt verteren en absorberen. Niets is voor een algehele gezondheid zo belangrijk als de gezondheid van uw spijsverteringskanaal. Ik zeg het toch klinkt heel aannemelijk. Je zou denken na maar het vormt de schakel tussen jouw lichaam en de buitenwereld. Niet minder dan 100 ton voedsel gaat er in de loop van een heel leven door een spijsverteringskanaal. Dat vind ik ook altijd zo mooi en dat vind ik ook altijd zo.

Modemagazines soort schaalvergroting noemde jouw opa Tom. Want dat denk je toch ergens in je gedachten. Het was precies wat ze proberen als een soort van retorisch retorische truc. Dat denk je toch? Stel je voor dat je de deur opendoet. 100 ton voedsel dat ik naar binnen moet werken. Het is overduidelijk dat er geen doorkomen aan. Je krijgt er ook een heel leven voor. Dat staat het nog een jaar, maar toch wat op de tong.

Het er nou allemaal van gek dat je te dik wordt, waarvan een groot deel voorbestemd is in uw lichaam te worden opgenomen. Ik begin nou wel te begrijpen waarom ik niet veel lees. Want hoe vaak komt het nou niet voor dat ik iets lees dat ik dit jaar kom op? Vertel me eens wat nieuws. Tuurlijk, je eet omdat het opgenomen moet worden, want als je dat niet op zou nemen dan zou wordt er gewoon zo uitkomen. Als het er ingaat kan je het weer opnieuw op.

Naja, je snapt het wel. Tot in de details besparen. Maar ik heb zelf het beeld er wel bij roepen. Het spijsverteringskanaal is jouw inwendige huid en heeft een oppervlakte ter grootte van een klein voetbalveld. En verbazingwekkend genoeg worden de meeste van de miljarden cellen die deze grens tussen uw lichaam en omgeving vormen om de vier dagen vernieuwd. Jezus Maria. Je hebt een voetbalveld die 100 dagen verdient wordt omdat er een ton voedsel per jaar olie in een leven op.

Nou, de ene metafoor naar de andere. Een voetbalveld, een ton, het elke vier dagen. Dus je ziet op dat boek, dat is geschreven door iemand die snapt hoe je gewoon iemand in beeldspraak moet krijgen, zodanig dat als die in die beelden ziet, die gaat voelen als hele Einheit. Als het gewoon opgaat schrijven in nummertjes en feiten, dan voel je het niet. En dan weet het boek. Dus ja, je bent. Je bent in de ban van de metaforen en daar komt ie weer.

Daar gaat ie dan. Het spijsverteringskanaal is op zich natuurlijk een prachtige beeldspraak. Het kanaal is de poort beeldspraak tot het lichaam, nauwlettend bewaakt door nauwlettend, nauwlettend door een leger, het leger van uitsmijters, van miljoenen gezond houdende bacteriën. Dat je weten voordat voedsel gereed is om aan het inwendige reik beeldspraak van het lichaam te worden aangeboden, moet het worden klaargemaakt, afgebroken en verteert. Aangemaakt, klaargemaakt, afgebroken en verkeerd klaargemaakt, afgebroken. Tepper klaargemaakt. Frank, je draaft door rustig pausdom wordt het als gast tot het lichaam toegelaten.

U bent welkom. We zijn voorbereid en klaargemaakt, afgebroken en verteerd. Welkom.

Hoe last van allergie? Geluk of pech niet, heb je ook gewoon kwestie van geluk? Niks aan allergy begrijpen en ervan afkomen. Een allergie doet zich voor als het lichaam zijn normale immuunrespons op één of andere manier verandert als gevolg van de aanwezigheid van een allergeen, een stof die de immuunrespons veroorzaakt. Dat schrijf je het. Het vreemde aan zulke stoffen is dat ze van zichzelf niet schadelijk zijn. Het is veeleer de allergy patiënt die de verkeerde reactie vertoont. U bent gewoon de boosdoener.

De allergeen treft geen blaam. U bent de patiënt. U bent degene die het doet. Wie lijkt te gaan allergieën? Nou is het aantal gevallen van allergie neemt snel toe en tegenwoordig denkt men wel dat één op de drie mensen daaraan lijdt. Dat denkt men. Zij denken dat de volgens mij 1 3 allergeen kunnen soms van generatie op generatie overgaan. Je kunt het erfelijk, maar het kan zijn dat niet iedere generatie dezelfde allergie heeft. Het zou behoorlijk saai worden.

Allergische symptomen veranderen ook met de leeftijd. Een baby met eczeem kan daar overheen groeien. Gelukkig maar dan. Volwassenen met hooikoorts worden deze maar beter overeen. Kray hooikoorts. Mensenkinderen niezen is een niezen. Wat een gedoe rond shifting doen. Begin uw ontgiften in het weekend of in de periode waarin u niet teveel aan uw hoofd heeft. Nee, u kunt ook drank van gedroogde paardenbloem, wortels of kruidenthee drinken.

Nou, ik verheug me erop. Drink 0,3 liter vruchten of groentesoep, het zijn wortel of appelsap. U kunt deze apart kopen en ze met één derde deel water combineren. Werkelijk met geraspte gember, hetzij Wechsler maaltijden per dag. Het vruchtvlees van de watermeloen is rijk aan B, Colora en vitamine C. Taco rating moet ik inkopen. De zaden zijn rijk aan vitamine E en aan anti, anti, oxidatieve minigame, zink en sleetse. U kunt een geweldige antidopingcode maken door het vruchtvlees samen in de blender in de keukenmachine te kankeren.

Sodemieter in! Nou, dat is nou precies wat ik allemaal begon. Dat hele boek staat waarschijnlijk vol met allemaal van dat soort regimes en ik heb dat wel eens gedaan. Ik heb eens een keer een boek. Dat heb ik toen gratis gedownload van de internet natuurlijk. Waar anders? En dat ging over censuur. Pecqueux, Jegor Lavinay chanteur lijven, Tanger prequels zooitje. Nou ja, als je alleen al door anders te ontbijten gewoon heel je leven kan veranderen dan een tekening.

Misschien ik dacht nou, ik had niks te doen. Ik lees het boek in één keer door. Mooi geschreven Gent. Een tijdje gaan doen. Maar die kraker die geen goud. Elke ochtend allemaal die zaadjes zitten afwegen en weet ik het allemaal niet meer dan normaal en gewoon niet vol. Dat is gewoon zo’n ongelooflijk sterk regime dat je daar gewoon helemaal ongezond van wordt, al is het alleen maar in je hoofd. Dus het idee met dit soort dingen is natuurlijk altijd wel jouw kind goed.

En dat boek staat mooi in je boekenkast. En ja, je kunt een mooi verhaal halen met een vriend die net iets anders aan het doen is. Dan krijg je van die ruzies die jij. Dat weet je ik. Ik heb een vrij simpele. Ik heb een vrij simpele gezondheids en dieet voor u hoor. Ja, dat vind ik het beste. Beste beste, beste tip. En dat is gewoon eigenlijk het dieet van niet ja. Of nou ja, of de idee van van weinig het idee van tekort.

Het idee van spaarzaamheid, het idee van van niks van gewoon matigheid. Het idee van matigheid en gewoon niet eten. Weinig eten. Nee, je niet druk maken over wat je eet, maar gewoon heel weinig eten. Het is verbazingwekkend hoe vaak je gewoon eet omdat je gewoon jezelf verveelde. Nou, ik weet niet wat ik bedoel. Ik eet me wat. Dat jij even wat. Dat je met een lullig telefoontje reining. Dat ik me wat natuurlijk niet de paardebloem met de geraspt agenderen.

Dat gaat natuurlijk helemaal niet werken. Je gaat toch niet zitten? Netflix met geraspte gember, dat toch wel? Effe een lekkere choco Prydz of een een een een heerlijke kanook bijhebben op winst. Maar je gaat gewoon merken dat er dus uiteindelijk toch over gaat of je wel of niet gewoon een beetje groot kan zijn, maar wat er insnijding. Nou ja, ik kan dan wat eten, maar kan dat niet eten. Want het aardige is en dat is mijn eigen observatie is als je dan zo’n aandrang krijg hup, ik moet wat in dat je gewoon denkt nou toch laten en dat je na vijf minuten alweer vergeten waren.

Maar ja, als je dus de hele dag over dingen zit na te denken, dan kan je vergeten naar reizen te eten. Maar als je dingen gaat doen die je leuk vinden, waar Winning als belangrijkste, wat niet belangrijk, want jij maakt de Boonwijk vergeet je het gewoon.

We vergeten het. Als je nog geluk hebt. Had je toevallig het juiste loodje getrokken hebt? Hij houdt eigenlijk niet van je leven een frituurpan maakt. Dus eigenlijk vrij simpel. Weet je wat het is? Lieve mensen. Spaarzaamheid Vermaercke.

Het geheim van een succesvol boek wordt niet altijd bepaald door de inhoud maar vooral door de ongelofelijke belofte die er in de titel gesuggereerd wordt. Dit boek lijkt hier een schoolvoorbeeld van..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *